Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Психосоматика: визначення та лікування

Чому люди хворіють і чому звертаються до лікарів? Схоже, на перший погляд, що причина очевидна: фізичне недомагання. Проте навіть після проведення діагностики, аналізів та лікування деякі симптоми можуть лишатися. У таких випадках ми стикаємося з психосоматикою. Що це за явище і як з ним справлятись розповідає медичний психолог INTO-SANA Назаренко Наталія Василівна 

Психосоматичні прояви - це переживання, заблоковані в тілі, з якими потрібно працювати. Тут на допомогу приходить психокорекція, яку проводять кваліфіковані лікарі-психологи. Звернення до психолога - це не просто можливість допомогти собі, але й спосіб зрозуміти і змінити своє життя.

Самостійно можна зробити багато для покращення свого стану: займатися спортом, йогою, плаванням, танцями, дотримуватися раціонального харчування. Проте це може бути недостатньо. Важливо розбиратися в тому, як ми живемо, що не задовольняє нас, як впливають наше життя загальна ситуація в країні і життєві обставини на наше самопочуття та фізичний стан.

“Своїм пацієнтам я надаю спеціальні вправи для стресу та покращення самопочуття” - говорить лікар Наталія Василівна. - “Проте для того, щоб якість життя була на високому рівні, потрібно постійно працювати над собою, розблоковувати негативні емоції, давати їм місце. Це можна робити в кабінеті психолога, виконуючи спеціальні вправи та завдання.”

Важливо вести щоденник почуттів, шукати однодумців та друзів, колег, не залишатися самому у скрутні хвилини. Покращення відносин з оточенням, сім'єю та на роботі також може позитивно позначитися на стані здоров'я та психосоматичних проявах. Іноді спеціаліст може виявити, що потрібна командна робота над проблемою, і направити пацієнта до відповідного лікаря. Разом подолати проблему набагато легше.

Психосоматика - це зазвичай складна проблема, корені якої можуть бути в різних аспектах життя, від довколишнього середовища до особистих відносин. Розуміння та розв'язання цих проблем може бути складним завданням, але воно допомагає покращити якість нашого життя та здоров'я.

Записатись до психолога в INTO-SANA можна за телефонами, через заявку на сайті та телеграм-бот.

м. Одеса

м. Київ

Лікарі

Відгуки про лікарів