Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Проколювання вух діткам: Батькам на замітку

У якому віці можна проколювати дітям вуха? Які сережки слід обрати на перший час? Ці та інші питання ми поставили фахівцю. Головешко Ігор Анатолійович, лікар-хірург дитячий, уролог дитячий медичних центрів Into-Sana, дає поради щодо проколювання вушок діткам і догляду після процедури.

У якому віці краще проколювати вушка дітям? Чи є обмеження за віком?

Вік не має значення, але найчастіше вуха проколюють дітям починаючи з однорічного віку. Чітких рекомендацій за віком немає.

Яким способом краще це робити?

Найкраще це робити так званим пістолетом - швидко і практично безболісно.

Чи є різниця, в який час року робити цю процедуру?

Пора року теж значення не має, хіба що можуть виникнути складнощі, пов'язані з головним убором (дитина може відчувати дискомфорт).

Який догляд необхідний після проколювання?

Протирати кілька разів на день вухо і сережку антисептиком (спирт, хлоргексидин).

З якого матеріалу мають бути виготовлені сережки, що одягаються одразу після проколювання, поки не заживе рана?

Після проколювання вух бажано походити в тих сережках, якими безпосередньо кололи вушка. Медична сталь менше викликає ускладнень. Але для зручності обробки вух після проколювання можна носити колечка (золото, срібло). У цьому випадку при обробці вушних проколів і сережок антисептиком їх зручніше прокручувати у вусі.

Які сережки Ви б порадили купувати дітям?

Дитячі сережки мають бути безпечними для дитини, щоб неможливо було зачепитися, травмувати вухо. Застібка повинна бути простою і в той же час надійною. Моя особиста думка: або колечка невеликі, або цвяшки, застібка яких не тисне вухо ззаду.

Відгуки про лікарів