Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Фахівці клініки Into-Sana радять завчасно підготуватися до переходу на зимовий час

В ніч з 26 на 27 жовтня Україна перейде на зимовий час, що може вплинути на самопочуття багатьох людей. Адаптація організму до нового режиму дня зазвичай займає від тижня до двох. Лікарі медичних центрів Into-Sana спостерігають збільшення звернень пацієнтів зі скаргами на стан здоров'я в період переходу на «зимовий час».

Лікарі медичних центрів Into-Sana відзначають, що в зоні підвищеного ризику знаходяться люди, у яких спостерігаються симптоми вегето-судинної дистонії та порушень гормонального балансу в організмі. Лікар-терапевт, кардіолог Оксана Миколаївна Олійник зазначає, що можуть з'явитися загострення гастриту, виразкової хвороби, можуть виникнути симптоми депресії.

Нагадаємо, що переведуть годинники на годину назад. Для здорової людини переведення стрілок залишиться практично непомітним, а от якщо є певні недуги - доведеться непросто.

Лікарі клініки Into-Sana відзначають, що перехід можна зробити більш плавним, щоб уникнути стресу для здоров'я. Для підготовки слід за кілька днів до переведення годинників починати раніше лягати спати. Після переходу на новий графік бажано на першу половину дня не планувати велику кількість справ - це допоможе зменшити ранковий стрес. Також медики радять приймати контрастний душ, регулярно харчуватися, займатися спортом, зміцнювати нервову систему позитивними емоціями і вести здоровий спосіб життя.

Відгуки про лікарів