Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Правда про імбир, ананас, грейпфрут та селеру для схуднення

Чи правда, що ананаси, імбир, грейпфрути та селера допомагають схуднути? Або це всього лише міф? Як працюють ці продукти і за рахунок чого досягається ефект схуднення? На ці та інші питання спеціально для порталу edinstvennaya.ua відповіла лікар-гастроентеролог медичних центрів Into-Sana Маріанна Якуб.

Всі перераховані продукти багаті на вітаміни і корисні речовини, що необхідні для підтримки здоров'я організму і краси тіла. Незважаючи на рівень солодкості, в ананасі всього 48 ккал на 100г. На 100г кореня імбирю доводиться 80 ккал. У 100г селери в середньому міститься близько 32 ккал. У 100г грейпфрута всього 42 ккал, що робить їх «бажаними гостями» на дієтичному столі.

Ананасову, грейпфрутову або селерову монодієти лікарі рекомендують використовувати в якості так званих розвантажувальних днів, тобто вживати обраний продукт протягом одного дня на тиждень, не частіше. По закінченні курсу таких дієт дійсно можна позбутися кількох кілограмів. Розвантажувальні дні застосовуються за рекомендацією лікаря.

Такі розвантажувальні дні протипоказані людям з різними захворюваннями: виразковою хворобою шлунка та дванадцятипалої кишки, гастритами з підвищеною кислотністю, ентеритами, колітом, при печії, захворюваннях сечостатевої системи, печінки, жовчного міхура та підшлункової залози та ін.

Існує невелика кількість людей, у яких відзначається непереносимість фруктози або недостатність амілази (фермент, що розщеплює вуглеводи). Наслідком безконтрольних дієт із вживанням вищевказаних продуктів можуть стати невизначені болі в животі, дискомфорт, неприємне відчуття важкості, бурчання, здуття живота.

Як працюють ці продукти і за рахунок чого досягається ефект схуднення?

У помірних кількостях ці продукти сприяють відмінному травленню. Органічні кислоти, пектини, клітковина, лігнін жорстких перегородок, рослинні протеази (ферменти) - все це прискорює переварювання, просування їжі по тракту, сприяє очищенню кишківника, активізує діяльність печінки і опосередковано покращує жировий обмін. Але без регулярного фізичного навантаження і зменшення загального калоражу утримати результат впродовж тривалого часу навряд чи вдасться.

Відгуки про лікарів