Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Найпоширеніші питання про декларування з лікарем

З 2018 року згідно розпорядження Міністерства Здоров'я України первинна медична допомога більше не прив'язана до місця прописки або проживання. Кожен громадянин України може тепер вибрати сімейного лікаря, терапевта або педіатра у будь-якому державному або приватному медичному закладі, де укладаються декларації з лікарями. Основні питання по декларації і відповіді на них – далі у статті.

Як перевірити чи є у мене декларація зі сімейним лікарем?

Таку інформацію ви завжди можете в Особистому кабінеті пацієнта на медичних порталах по типу Helsi, Портал Пацієнта тощо. Але варто пам'ятати, що ви завжди можете передекларуватись до іншого лікаря без звернення до діючого сімейного лікаря. Попередня декларація автоматично скасовується, коли ви підписуєте декларацію з іншим лікарем. 

Для чого укладати декларацію з лікарем?

Декларація – це письмовий документ, який фіксує вибір пацієнтом конкретного лікаря для безоплатного отримання медичних послуг у клініці, а саме:

  • Консультації терапевта/педіатра, сімейного лікаря без обмежень за кількістю візитів на рік
  • Медичні довідки
  • Лікарняні
  • Електронні направлення до вузьких спеціалістів 
  • Електронні рецепти на ліки
  • Електрокардіограму
  • Вакцинацію 

Також можна отримати ряд безкоштовних аналізів та процедур:

  • Загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою
  • Загальний аналіз сечі
  • Глюкоза крові
  • Загальний холестерин
  • Вимірювання артеріального тиску
  • Швидкі тести на вагітність, на тропонін, на ВІЛ, вірусні гепатити

Як обрати сімейного лікаря для декларації?

Велика кількість людей вважає, що такі декларації укладаються лише в державних клініках. Але це не так. Мережа приватних медичних центрів INTO-SANA також запрошує укласти договір зі своїми терапевтами або педіатрами та отримати безкоштовні можливості, які надають державні поліклініки за декларацією. 

Обираючи сімейного лікаря в приватній клініці, більше не потрібно чекати у черзі, а запис до лікаря стає швидким за рахунок роботи великого контакт-центру. Та головне, стає доступною вчасна кваліфікована первинна допомога і якісний сервіс.

Скільки коштує декларація зі сімейним лікарем?

В мережі медичних центрів INTO-SANA декларація з терапевтом/педіатром та сімейним лікарем абсолютно безоплатна, прозора та без будь-яких прихованих платежів.

Що потрібно для декларації з лікарем INTO-SANA в Одесі?

Зателефонуйте до контакт-центру INTO-SANA за номером 0482 307 500 та запишіться на безкоштовну консультацію зі сімейним лікарем для оформлення декларації в одному із наших медичних центрів.

Під час консультації при собі необхідно мати телефон, паспорт,  а також свідоцтво про народження і карту щеплень дитини, якщо укладаєте декларацію з педіатром. Лікар запропонує вам заповнити невелику анкету і оформить декларацію для вас.

Скільки діє декларація з лікарем?

Декларація надається безстроково і вам не треба переукладати її із сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром щоразу з початку року. Якщо ви вже обрали свого лікаря первинної допомоги та підписали з ним декларацію, можна не турбуватися про термін її дії.

Якщо ви ще у пошуці, з яким лікарем укласти декларацію в Одесі, зверніться в медичний центр INTO-SANA за телефоном або через телеграм-бот і ми допоможемо вам оформити декларацію з одним із наших терапевтів, педіатрів або сімейних лікарів.

0482 307 500
0966 307 500
0955 307 500

Чат-бот

Відгуки про лікарів