Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Чоловіче здоров’я — що для цього потрібно

Можна посперечатися, хто більше боїться лікарів: діти або... чоловіки. Саме чоловіки відтягують візит до лікаря до останнього, сподіваючись, що все і так минеться, погане самопочуття їм тільки здалося. Однак, тільки своєчасний візит до лікаря зробить візит максимально комфортним для пацієнта, дозволить уникнути тривалого і не завжди комфортного лікування. Саме тому лікарі Into-Sana повторюють, що для чоловічого здоров'я важливі 4 правила: активний спосіб життя, регулярне сексуальне життя, правильне харчування і профогляди.

Мало хто з чоловіків не познайомився хоча б раз з інфекціями, що передаються статевим шляхом, іншими запальними захворюваннями статевої системи, простатитом або уретритом. З віком до цього списку додається ще й аденома і ризик раку простати. Тому консультація уролога повинна стати нормою для чоловіків будь-якого віку хоча б раз на рік. А якщо по самопочуттю ви розумієте, що ця зустріч необхідна частіше, то виконайте цю вимогу свого організму.

Завідувач відділенням урології та гінекології Into-Sana, лікар вищої категорії Олександр Михайлович Любчак ділиться своєю думкою: «Після 40 років чоловік в обов'язковому порядку повинен виконати раз на рік програму мінімум — відвідати терапевта і уролога. Навіть якщо його нічого не турбує, відсутність патологічних процесів в організмі повинен підтвердити лікар. Така увага до чоловічого здоров'я викликана збільшенням в останні роки випадків раку передміхурової залози. І не потрібно боятися зустрічі з урологом. Лікар призначить вам два головних дослідження — УЗД передміхурової залози та аналіз крові на ПСА (простат-специфічний антиген). Це абсолютно безболісно і дуже інформативно».

Але є сигнальні ознаки, які не терплять зволікання:

  1. зниження еректильної функції;
  2. ознаки крові в спермі;
  3. болісне або прискорене сім'явиверження;
  4. викривлення статевого члена.

Усі ці стани ефективно лікуються. Але для цього необхідно зустрітися з лікарем.

Лідируючим фактором впливу на чоловіче здоров'я є малорухливий спосіб життя. Лінь у результаті може призвести до цілого букету неприємностей: простатит, відсутність ерекції, геморой. А якщо додати до цього ще звичку викурювати в день кілька сигарет, то зниження популярності у жінок не уникнути. Спазм судин нещадний до сексуальної практики.

Тому, дорогі чоловіки, стежте за собою самостійно — щодня, і за допомогою фахівця уролога — один-два дні на рік. І ви будете собою горді.

Лікарі

Відгуки про лікарів