Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Які відчуття під час статевого акту не є нормальними?

Лікар-гінеколог першої категорії медичних центрів Into-Sana, Микилюк Алла Валентинівна вважає, що основні причини болю під час сексу не психологічні, а суто медичні. Варто знати, в яких випадках звертатися до лікаря треба обов'язково!

Основні причини больових відчуттів під час сексу:

1. При запальному процесі матки або придатків, при наявності кисти яйників та піхви, ендометріозі, вагітності (у тому числі в малому терміні або позаматковій) болі будуть відчуватися знизу живота або глибоко в піхві.

2. Якщо є кісти залоз переддвір'я піхви, множинні кондиломи вульви, вульвовагиніти, бартолініти, а також недостатнє збудження жінки під час статевого контакту, то неприємні відчуття або болі будуть відчуватися на вході в піхву.

3. Грубі дії партнера також можуть викликати больові відчуття різної локалізації.

4. І лише в останню чергу і дуже рідко причиною може стати невідповідність розмірів статевого члена і піхви. За наявності таких симптомів у першу чергу потрібно звернутися до гінеколога для виключення гінекологічної патології.

5. Якщо захворювань не виявлено і спостерігається спазм м'язів піхви і біль при введенні статевого члена - це може бути проявом такого психосексуального розладу, як вагінізм. Вирішенням цієї проблеми займаються сексопатологи, психологи і психіатри. Лікування призначається індивідуально залежно від причини.

6. Сухість піхви. Якщо жінка недостатньо збуджена під час статевого акту, і відчувається сухість на вході піхви, то можна скористатися лубрикантами (інтимні змазки).

Які відчуття під час статевого акту не є нормальними?

  • біль на вході в піхву;
  • біль у піхві або внизу живота;
  • відчуття сухості на вході в піхву.

Відгуки про лікарів