Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Лікарі не рекомендують у вересні вести школярів в секції

Педіатри медичної компанії Into-Sana рекомендують батькам утриматися від занять у додаткових секціях для дитини-школяра у вересні-жовтні.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, у всьому світі відзначається тенденція до погіршення здоров'я дітей. Це стосується і школярів, для яких початок навчального року є серйозним стресом, що сприяє загостренню захворювань.

«Нова обстановка, колектив, навчальне навантаження змінюють звичний спосіб життя дитини, маючи сильний вплив на її психоемоційну сферу. Це відбивається і на здоров'ї дітей», — каже дитячий невролог Into-Sana Ольга Холодницька.

Наприклад, неврологи вказують на вересневе зростання захворюваності на енурез та невроз у 6–7-річних дітей. Лікарі-гастроентерологи відзначають часті скарги на болі в шлунку та животі, а ЛОР-лікарі констатують зростання хвороб свого профілю.

Щоб знизити рівень стресу, пов'язаний з початком навчального року, фахівці Into-Sana рекомендують батькам не відправляти дітей на заняття в додаткових секціях одночасно з початком навчального процесу.

«Добре, якщо школяр почне ходити в секцію за кілька тижнів до початку навчального року. Так він зможе адаптуватися і зрозуміти, чи підходить йому це заняття, чи подобається працювати з педагогом або тренером. Якщо ж у серпні не вийшло позайматися в секціях, то краще почекати до листопада — щоб дитина змогла втягнутися в шкільний режим дня і не відчувала ще більший стрес», — вважає Ольга Холодницька.

Відгуки про лікарів