Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Напередодні новорічних свят лікарі нагадують: вживання великої кількості солодощів шкідливо для здоров'я дітей

Під час новорічних свят збільшується кількість звернень до педіатрів, найчастіше з приводу алергічних дерматитів, болю в животі та проблем з підшлунковою залозою.

«Важливо пам'ятати, що для дітей перших років життя вживання солодкого не повинно перевищувати 40 г на добу», — нагадує Ганна Валеріївна Гнилоскуренко, лікар-педіатр вищої категорії клініки Into-Sana. — Малюкові потрібно отримувати продукти, які містять саме натуральні вуглеводи. Це — материнське молоко, фрукти, овочі, соки, каші, хліб, а також родзинки, курага і сухофрукти. У дітей старшого віку раціон харчування може містити солодощі (до 70–80 м на добу), але перевага все одно віддається натуральним продуктам.

За словами педіатра, у святкові дні не варто різко порушувати раціон харчування дитини, оскільки надмірне споживання солодощів і борошняних виробів призводить до збоїв у роботі підшлункової залози, а іноді може свідчити про наявність інших захворювань.

«Якщо ваша дитина страждає на алергію або має проблеми шлунково-кишкового тракту, постарайтеся не змішувати різні святкові страви і не їсти кілька днів поспіль всією сім'єю салати і торти, приготовані до святкового столу. В разі переїдання обов'язково дайте малюкові сорбенти, протиалергічні засоби», — рекомендує Ганна Гнилоскуренко.

За відсутності позитивного результату після прийому сорбентів педіатр Into-Sana радить батькам не зволікати зі зверненням до фахівця. В Into-Sana, наприклад, педіатри не тільки допомагають виявити причини порушень роботи шлунково-кишкового тракту, а й розробляють для кожної дитини раціон харчування, що відповідає потребам її організму.

«Багато дорослих вважають, що подарунки дітям у вигляді кілограмів цукерок — це найкращий вияв своїх почуттів. Насправді для ваших малюків найважливіше — це увага та час, проведений у цікавій грі разом», — впевнена Ганна Гнилоскуренко. Вона радить батькам замість шоколадних солодощів проявити фантазію та приготувати своїм дітям смачні страви з корисних для них продуктів.

Відгуки про лікарів