Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Перехід на зимовий час прикрашає жінок

За спостереженнями лікаря-терапевта Into-Sana Ганни Бубирьової, у перші дні переходу на зимовий час люди рідше скаржаться на підвищений артеріальний тиск. А жінки тільки виграють. У прекрасної половини жителів нашої країни вже у неділю вранці з'явиться додаткова година, щоб відпочити, поніжитися в ліжку, привести себе в порядок або, не поспішаючи, зайнятися іншими справами. Наприклад, приготувати свіжий сік з гарбуза, моркви або яблук. Зробити собі освіжаючу маску або приділити більше часу ранковій зарядці.

«Переведення годинника повинно сприятливо позначитися на нервово-емоційному стані наших жінок, їх зовнішньому вигляді та здоров'ї в цілому», — впевнена Ганна Бубирьова.

Що стосується менструального циклу, щодо можливого збою якого турбуються деякі жінки у зв'язку з переведенням стрілок годинника, то лікар вважає, що ніякі зсуви часу на цю властивість жіночого організму не впливають. Менструальна функція жіночого організму — досить міцний механізм, безпосередньо пов'язаний з дітородною функцією. І ця міцність закріплена століттями еволюції.

У той же час лікар застерігає: збої в менструальному циклі, й навіть припинення менструацій можливі під дією сильного стресу — наприклад, у разі тривалого голодування з загрозою для життя.

Ще одного негативного наслідку від переведення годинників побоюються жінки, які сидять на дієті. Якщо стрілки переводяться на годину назад, то українцям доведеться вечеряти після 18:00 (за літнім часом), тоді як багато дієт це виключають.

Однак лікар заспокоює: при переведенні стрілок зсувається на годину не тільки вечеря, але також і час сну. Тому дисбалансу не відбувається. Але навіть якщо протягом трьох днів (періоду адаптації організму до нового ритму життя) прийом їжі зміститься ближче до сну, це не спричинить збільшення маси тіла.

Усе вищесказане про менструальний цикл і дієти стосується і переведення годинників на літній час. Хоча в такому разі організм жінки все ж таки відчуває мікро-стрес, він не тягне за собою будь-яких серйозних порушень для здоров'я.

Варто зазначити, мікро-стрес виникає переважно у недовірливих і нервових людей, які є як серед жінок, так і серед чоловіків.

Відгуки про лікарів