Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Який сніданок найкраще приготувати школяру

За словами Вікторії Гуляєвої, гастроентеролога поліклініки Into-Sana, дітям потрібно обов'язково з'їдати гарячий сніданок. Це сприяє нормальній роботі жовчного міхура і профілактує поширену в наш час дискінезію жовчовивідних шляхів. Крім того, це стимулює регулярні випорожнення, запобігає запорам, які часто виникають у школярів як реакція на психологічний дискомфорт при поході в шкільний туалет.

Але батьки не повинні примушувати дитину їсти. Необхідно знайти підхід, при якому ваше чадо добровільно і з позитивом буде приймати їжу. Уникнути опору дитини допоможе режим дня. Якщо будити дитину в один і той самий час, робити вранці гімнастику, то у неї буде виникати природне почуття голоду, і через півгодини вона вже з оптимізмом погодиться сісти поснідати.

Вибираючи меню для сніданку вашого школяра, гастроентеролог порекомендує вам розглянути таке меню (на вибір):

  • вівсяна каша з невеликою кількістю масла (але подбайте про те, щоб вона була зварена, а не запарена з вечора);
  • оладки з фруктовим пюре;
  • сирники з нежирною сметаною;
  • будь-яка каша з котлетками або тефтелями на пару;
  • какао або гарячий шоколад на десерт.

На жаль, у їдальнях наших шкіл дитина має доступ до чіпсів, булочок, солодких газованих напоїв. Тому знайдіть вранці кілька хвилин, щоб приготувати дитині в школу другий сніданок/обід. І не забудьте покласти вологі серветки або засіб для дезінфекції рук, який зараз продається на касі в будь-якому супермаркеті.

Відгуки про лікарів