Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Як одягти дитину на прогулянку восени?

Восени діти хворіють не менше, ніж взимку. Найчастіше причина тому - переохолодження, викликане легковажним підходом батьків до гардеробу дитини. Особливо важливо правильно одягати дітей, адже їх імунітет остаточно ще не сформовано.

Організму дитини важко протистояти в таких стресових ситуаціях, як перегріви та переохолодження. Ці навантаження можуть спровокувати застуду або посилити її перебіг. Тому батьки повинні більше уваги приділяти вибору одягу для дітей.

Одяг має добре «дихати», щоб не парити і легко пратися. Дитина рухається набагато більше ніж дорослий, тому не варто одягати її тепліше, ніж самого себе. Якщо малюк ще пересувається в колясці, а на дворі погода мінлива, варто взяти теплу ковдрочку щоб укрити, якщо вітер, і навпаки - розкрити, якщо тепло. Якщо малюку буде жарко, він буде погано спати, і почне турбуватися.

Старші діти на вулиці зазвичай грають в активні ігри, більше бігають, люблять стрибати. Адже рух для дітей - найголовніше. Бажано на прогулянку одягати дитину багатошарово. Тоді, якщо погода виявилася теплішою, ніж ви припускали, верхній шар одягу можна зняти. Малюк спітнів? Зменшіть темп гри, але не переривайте її назовсім. В іншому випадку спітніла дитина швидко охолоне і почне замерзати.

Для підлітків вибір одягу не менш важливий, ніж для малюків і молодших школярів. Дівчата повинні носити теплі колготи і штани, інакше від переохолодження може початися запалення яйників і придатків. З цієї ж причини небажано вдягати занадто короткі куртки, які залишають відкритими живіт і поперек.

Підлітки часто не дослухаються до порад батьків і намагаються одягатися легко і модно. У прохолодний час можна використовувати термобілизну, що зберігає тепло і не дозволяє переохолодитися.

Слід також враховувати, що восени нічна температура значно нижче денної. Враховуючи це, вранці школяри, що йдуть на заняття, маються одягатися тепло. А вдень вже можна зняти шарф або розстібнути куртку, щоб не перегріватися.

Завдання батьків - допомогти дитині у виборі одягу, зробити акцент на якісних тканинах. У цьому випадку дитина буде почувати себе комфортно, а застуди пройдуть стороною.

Відгуки про лікарів