Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Апельсиновий сік в меню дитини: як не нашкодити

Апельсиновий сік - це невичерпне джерело вітамінів.

Але з якого віку і в яких обсягах його можна давати дітям?

Завдяки величезній кількості вітаміну С медики рекомендують пити апельсиновий сік для профілактики і лікування авітамінозу та застудних захворювань.

До складу апельсинового соку також входять вітаміни А, В1, В2, В6, К і Е, а ще біотин, ніацин, фолієва кислота, іноситол і незамінні амінокислоти.

Свіжовичавлений сік з м'якоті апельсинів поліпшує склад крові, підвищує імунітет, знищує бактерії, стимулює роботу головного мозку, а також допомагає процесу обміну речовин.

Але як на апельсиновий сік реагує дитячий організм? Про це розповідає Гнилоскуренко Ганна Валеріївна, лікар-педіатр першої категорії медичних центрів Into-Sana:

Апельсин відноситься до розряду алергенів, тому не слід поспішати з введенням його в раціон харчування дитини. Краще пробувати вводити апельсиновий сік після року, коли основні продукти вже введені. Починати потрібно за всіма правилами прикорму: з 3-5 мл, краще розводити наполовину з водою для пом'якшення смаку.

Апельсиновий сік вміщує велику кількість корисних вітамінів і мікроелементів, проте це стосується тільки свіжовичавленого соку. У соках, що купуються в магазині, як правило, достатня кількість корисних компонентів не зберігається, тому краще подбати про свіжий продукт. Кількість випитого соку за один раз дитиною до десяти років не повинно перевищувати 30-50 мл.

Важливо пам'ятати, що соки досить різко впливають на слизову шлунка, тому не варто збільшувати кількість апельсинового соку, навіть якщо дитині він дуже подобається. Розбавляти свіжий сік можна питною водою в будь-яких пропорціях.

Відгуки про лікарів