Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

5 правил для чоловіка, щоб не набрати зайву вагу

Як зробити так, щоб чоловік не погладшав? Як допомогти коханому повернути стрункість? На ці питання відповіла лікар-гастроентеролог вищої категорії компанії Into-Sana Людмила Вікторівна Путренко.

Варто відзначити, що чоловіки худнуть легше, ніж жінки. Це пов'язано з тим, що чоловічі статеві гормони сприяють посиленню рівня розпаду жирів. А жіночі, навпаки, їх синтезу.

Тому при лікуванні ожиріння у чоловіків велика увага приділяється визначенню рівня тестостерону в крові і його нормалізації. При виявленні зниженого рівня гормону може проводитися замісна терапія тестостероном у вигляді ін'єкцій, таблеток, пластирів.

Якщо не виявлено гормональних порушень, можна дотримуватися елементарних правил, що допомагають підтримувати нормальну вагу:

1. Вести активний спосіб життя.

Організм не витрачає спожиті калорії? Потрібно змусити його витратити. Не лінуйтеся рухатися, менше приділяйте часу сидінню та лежанню. Найпростіший спосіб - робити зарядку і влаштовувати прогулянки вечорами. Тренажерний зал та велосипедні прогулянки - складніше, але, в той же час, і ефективніше.

2. Харчуватися правильно.

Головне - їсти невеликими порціями, але часто. Не нехтувати сніданком. Не переїдати на ніч. Намагатися не вживати фаст-фуд, солодке, вироби з борошна, а більше їсти здорову їжу.

3. Влаштовувати розвантажувальні дні.

Особливо вони актуальні після свят. Але користь від таких днів буде тільки в тому випадку, якщо вони будуть проводитися не частіше 1-2 разів на тиждень і не підряд.

4. Вживати в міру спиртні напої.

У великих дозах будь-яке спиртне - отрута для організму. Крім того, подразнюючи слизову шлунка, алкоголь викликає посилення апетиту. Що, в свою чергу, призводить до переїдання і, потім, до зайвих кілограмів.

5. Бути оптимістом.

Як відомо, засмучуючись або нервуючи, людина має схильність «заїдати» свої проблеми. Тому логічно, що потрібно намагатися якнайменше «брати на себе» і менше піддаватись впливу від негативних подій. Це непросто, але ж зайва вага і проблеми зі здоров'ям нікому не потрібні?

Відгуки про лікарів