Для кого особливо небезпечний фаст-фуд: висновки лікаря
Не завжди слова щодо шкоди «швидкої їжі» звучать переконливо без вагомих аргументів. Чим і для кого особливо небезпечний фаст-фуд, розповіла лікар-педіатр першої категорії, дитячий гастроентеролог медичних центрів Into-Sana, Поліщук Тетяна Сергіївна.
У фаст-фуді використовуються продукти з великою кількістю вуглеводів, за рахунок чого підвищується калорійність страв, а також харчові добавки, що здатні обдурити смакові рецептори людини і підсилюють апетит.
Газовані напої містять замінники цукру, що здатні посилювати спрагу і порушувати апетит.
Всі газовані напої підвищують тиск в шлунку і стимулюють вироблення соляної кислоти. Це небезпечно для людей, що страждають на хронічні гастрити і рефлюксну хворобу.