Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Нове обладнання: ЛОР-комбайн

21 Лис 2013, 14:34

Одним з найважливіших методів сучасної світової оториноларингології є нетравматичне ендоскопічне обстеження ЛОР-органів. За допомогою з'єднаної з мініатюрною відеокамерою і джерелом світла оптичної системи лікар швидко і безболісно огляне порожнину носа або носоглотки. Збільшене у 30 разів зображення, що виводиться на монітор, дозволить помітити найдрібніші і ранні ознаки захворювання.

Метод ендоскопії ЛОР-органів у всьому світі по праву належить до золотого стандарту оториноларингології. Через тонку оптичну систему, підключену до відеокамери і освітлювача, зображення виводиться на екран монітора в збільшенні до 30 разів. За допомогою відеоендоскопа лікар може оглянути порожнину носа: соустя з навколоносовими пазухами, їх стан, наявність дрібних поліпів, що не візуалізуються при звичайному огляді, наявність виділень і їх характер, нарешті, запідозрити початок серйозної патології.

Ендоскопія носоглотки - неоціненний помічник оториноларинголога, як дорослого, так і дитячого. Під час ендоскопічного огляду носоглотки у дітей можливо в повному обсязі оцінити стан і ступінь аденоїдних вегетацій, що об'єктивно далеко не завжди вдається при звичайному огляді носовим дзеркалом. Варто зазначити, що велика кількість проблем частих інфекцій у дітей криється в несвоєчасній діагностиці та лікуванні хронічного аденоїдита, що в свою чергу з роками може призвести до хронічного синуситу (зокрема, гаймориту), хронічного тубоотиту зі зниженням слуху, синдрому хронічної втоми та інших серйозних ЛОР-захворювань. Але можливості ендоскопії не обмежуються тільки оглядом носа. Ми можемо більш повно оцінити і показати пацієнтові стан його вуха, глотки і гортані.

Наочний метод роботи допомагає оториноларингологу не тільки пояснити, а й «показати» пацієнтові або його родичам сутність захворювання, що є важливою перевагою. При повторному огляді з пацієнтом детально обговорюється призначена терапія та оцінюється її ефективність.

Процедура займає кілька хвилин, практично безболісна (при підвищеній чутливості ми проводимо змазування слизової оболонки носа анестетиком) і абсолютно безпечна як для дорослих, так і для дітей.

Поліклініка на Космонавтів, 23/4, кабінет ЛОР-лікаря. Відмінні фахівці і сучасне діагностичне обладнання Вам забезпечені.