Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Нові можливості лабораторії Into-Sana

20 Лип 2015, 13:14

Нові дослідження в лабораторії Into-Sana:

Посткоїтальний тест

Посткоїтальний тест in vivo проводять за кілька діб до овуляції, на наступний день після нічного статевого акту. Мета тесту - визначити здатність проникнення сперматозоїдів в шийковий слиз і їх життєздатність в ньому. Крім збору та оцінки якості слизу, беруть пробу з піхви для підтвердження присутності там сперматозоїдів. У полі мікроскопа під великим збільшенням підраховують число сперматозоїдів в слизу і оцінюють їх рухливість.

Антитіла до вірусу кліщового енцефаліту

Кліщовий енцефаліт - це сезонне (весняно-літнє) вірусне захворювання, що передається в основному з укусом кліщів, і що вражає центральну нервову систему. У відповідь на інфікування вірусом кліщового енцефаліту або на вакцинацію проти цього вірусу імунною системою виробляються специфічні противірусні антитіла. Виявлення антитіл до Ig M свідчить про гострий кліщовий енцефаліт. Наявність антитіл до Ig G свідчить про те, що захворювання було перенесено раніше. Антитіла до вірусу кліщового енцефаліту визначаються для підтвердження діагнозу «кліщовий енцефаліт» або для диференціальної діагностики при ураженні центральної нервової системи.

Антитіла до борелій

Кліщовий бореліоз (хвороба Лайма) - інфекційне природноосередкове захворювання, яке викликається спірохетами, що передаються кліщами під час укусу. Захворювання вражає шкіру, нервову систему, опорно-руховий апарат і серце. Збудник потрапляє в організм людини при укусі зараженим іксодовим кліщем.

Антитіла класів IgM та IgG до борелій визначаються для підтвердження діагнозу «бореліоз» або для диференціальної діагностики при алергічному дерматиті, колагенозах, менінгеальній формі кліщового енцефаліту, ураженні центральної нервової системи.