Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Як чоловікові зберегти стрункість, привабливість і сексуальність?

З наближенням пляжного відпочинку багато хто замислюється про свою фізичну форму. Причому думка зайнятися собою відвідує не тільки жінок, але й чоловіків. Однак якщо більшість жінок намагаються завжди виглядати привабливо і підтримують свою форму, то чоловіки помилково вважають круглий живіт нормальним доповненням до віку.

Зайва вага і ожиріння - вельми актуальна проблема в сучасному суспільстві. Говорити про надмірну вагу можна, коли ІМТ (індекс маси тіла) перевищує цифру 25, а про ожиріння - коли 30 і більше. ІМТ обчислюється за простою формулою: вагу в кілограмах необхідно розділити на квадрат зросту в метрах. Чоловікам особливо корисно стежити за об'ємом талії. Якщо показники більше 95 см - це привід замислитися над своєю фізичною формою.

Схильність до ожиріння може мати генетичну природу, але його розвиток завжди залежить від способу життя людини. Причиною підвищення ваги найчастіше є низька фізична активність при постійному переїданні, а також сидяча робота і пасивний спосіб життя.

Якщо у жінок жир відкладається на стегнах і сідницях, то у чоловіків - в області живота. Це так званий абдомінальний тип ожиріння. При ньому накопичення жиру відбувається і у внутрішніх органах, наприклад, в печінці або міокарді. Подібне ожиріння може стати причиною розвитку гіпертонічної та ішемічної хвороби серця, що може призвести до погіршення якості життя і зниження його тривалості.

Як і жінки, чоловіки з віком схильні швидше набирати вагу. Це пов'язано зі зниженням рівня гормону тестостерону. Чоловічий гормон виконує безліч функцій, в тому числі відповідає за спалювання жиру і підтримку м'язової маси. Як відомо, максимальні рівні тестостерону виробляються в 25-30 років. Після цього виробництво гормону поступово зменшується. У 40-50 років може відбутися значне зниження рівня гормону. Дефіцит тестостерону призводить до погіршення самопочуття, може спричинити проблеми з потенцією, може призвезти до зниження працездатності, і, як наслідок, зниження фізичної активності і набору зайвої ваги. Тому одна з ознак порушення гормонального балансу в організмі чоловіка - його прагнення до пасивного проведення часу.

Одразу зазначу, що чоловікам худнути набагато простіше, ніж жінкам. Якщо причина появи надмірної ваги в нестачі тестостерону, лікар може призначити замісну гормональну терапію у вигляді ін'єкцій, таблеток, пластирів.

Якщо ж проблема пов'язана з неправильним способом життя і надмірним харчуванням, її рішення займе більше часу, і вимагатиме певних зусиль. Не варто захоплюватися «швидкими» дієтами. Різке зниження ваги здатне зіпсувати стан шкіри і загальне самопочуття, спровокувати проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту, може викликати гіпертонію і надлишкову набряклість. До того ж, після дієт людина зазвичай повертається до звичного режиму харчування і швидко набирає втрачені кілограми, а часто - з «гіркою».

Щоб тримати вагу в нормі і зберегти здоров'я, чоловікам потрібна міцна мотивація та підтримка люблячої жінки. Важливо стати стрункішим не тільки для того, аби влітку добре виглядати на пляжі, а й для того, щоб завжди бути здоровим, привабливим і сексуальним. Для цього треба змінити свій спосіб життя. Тоді вага буде зменшуватися поступово, а досягнутий результат буде довготривалим.

Правильний підхід до збереження чоловічого здоров'я на довгі роки включає комплекс заходів. У першу чергу - це збереження фізичної активності. Не обов'язково виснажувати себе кожен день в спортзалі. Просто намагайтеся вести активний спосіб життя. Обов'язково робіть вранці зарядку. Фізичні вправи сприяють спалюванню зайвих калорій, підтримують гарний настрій і підвищують самооцінку. Вечорами робіть пішу прогулянку або проїдьтесь на велосипеді, пограйте в м'яч з дітьми чи сусідами.

Відкорегуйте раціон харчування. У ньому має бути більше овочів і фруктів. Варена або тушкована їжа має переважати смажену, жирну і копчену. Зведіть до мінімуму споживання алкоголю, оскільки він підсилює апетит і негативно впливає на роботу судин. Не переїдайте. Їжте невеликими порціями 5-7 разів на день.

І ще: будьте оптимістом! Багато людей мають схильність «заїдати» проблеми. Чим більше нервів і прикрощів, тим більше жуємо... Тому намагайтеся менше «брати на себе». Також у списку «необхідного» - повноцінний сон і відпочинок.

Повірте, ожиріння лікується. Ви можете позбутися зайвих кілограмів і довго насолоджуватися повноцінним життям і компанією близьких вам людей.

Відгуки про лікарів