Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Які неприємності у наших стоп влітку

Правила догляду за ногами влітку досить прості. Однак навіть їх не всі прагнуть виконувати. Перш за все, потрібно обполіскувати ноги прохолодною водою. І це принесе полегшення не тільки вашим ногам, але і всьому організму. Для ніг це означає придати шкірі здорового тонусу, зняти набряки.

Після інтенсивного дня, прийшовши додому, відразу ж вимийте ноги антибактеріальним милом. Ми ж робимо це для рук, так чому ми не приділяємо уваги стопам. Найкраще робити це з натуральною щіточкою, це прискорить кровообіг. Після процедури нанесіть крем для ніг. Зверніть увагу, що для цих частин тіла є спеціальні креми, які продаються в косметичних магазинах і навіть аптеках.

«Ще однієї популярної проблеми у вигляді мозолів і натоптишів уникнути не так вже й складно — необхідно підбирати якісне та зручне взуття», — розповідає дерматолог багатопрофільної поліклініки Into-Sana Юлія Попова.

Ретельно вибираючи нове взуття, не керуйтеся лише міркуваннями естетики, зверніть увагу на натуральність і площу відкритої поверхні. Чим більше таких елементів, тим менше ви страждатимете від пітливості ніг. Використовуйте різні охолоджувальні гелі, дезодоранти для ніг.

Але тим не менш, є випадки, коли дискомфорт у ногах викликають не навантаження і спека, а грибкові інфекції та гормональні порушення. Тому може знадобитися очна консультація дерматолога.

Юлія Попова радить робити педикюр у літній період не рідше разу на тиждень. Якщо проводите процедуру самостійно, то не забудьте розпарити ноги протягом 10–15 хвилин. Потім потрібно ретельно витерти ноги і пемзою потерти ступні, щоб прибрати ороговілі клітини шкіри. Щоб не допустити утворення врослого нігтя, важливо обрізати нігті на ногах по прямій, а не півколом. На завершення процедури треба нанести на стопи крем, тоді ноги будуть не тільки доглянутими, а й здоровими.

Відгуки про лікарів