Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Як точно визначити стан шлунку за півгодини

Після закінчення зими починають нагадувати про себе хронічні захворювання. Адже прихід весни часто пов'язаний з нестачею вітамінів, неповноцінним харчуванням і ослабленням імунітету.

Якщо вас стали турбувати такі явища, як відсутність апетиту, відрижка, печія, нудота і блювання, гіркота в роті, біль за грудиною або у верхніх відділах живота — не варто зволікати з візитом до гастроентеролога. Різка зміна маси тіла, слабкість або анемія, а також наявні у родичів патології шлунково-кишкового тракту (ШКТ) — усе це ситуації, за яких необхідно якомога швидше провести діагностику стану ШКТ.

Якщо десять років тому онкологічні захворювання ШКТ переважно діагностували у літніх людей, то в наш час усе більше випадків раку шлунка діагностується у молодих людей, вік яких всього лише від 24 до 40 років.

З огляду на критичне зростання онкологічних захворювань в останні роки, лікарі-гастроентерологи рекомендують проходити дослідження ШКТ не рідше, ніж раз на рік. Це дозволить виключити ризики або дізнатися про захворювання на першій стадії та провести максимально ефективне лікування. Проведення фіброгастродуоденоскопії (ФГДС) є на сьогодні найбільш ефективним методом, який дає можливість точно визначити всі захворювання верхніх відділів ШКТ.

Зазвичай така процедура не вважається приємною, проте в INTO-SANA ФГДС проводиться у пацієнта, який перебуває в стані медикаментозного сну. Це дозволяє суттєво зменшити дискомфорт під час дослідження. Медикаментозний сон є видом місцевого знеболення, причому препарат для його проведення синтезований з соєвого молока та яєчного білка.

Якщо у пацієнта немає алергії на ці продукти, то медикаментозний сон абсолютно ніякої шкоди йому не завдасть, зате дозволить прибрати можливий дискомфорт від процедури.

Процедура ФГДС займає не більше ніж півгодини, причому цей час включає як усі необхідні маніпуляції для підготовки та виходу пацієнта з медикаментозного сну, так і власне саму діагностику. Вже за 30 хвилин лікар отримує всі дані для постановки точного діагнозу і призначення необхідного лікування пацієнтові.

Записатись на ФГДС в Одесі чи в Києві можна через заявку, телеграм-бот або за телефонами

м. Одеса

м. Київ

Телеграм-бот

Лікарі

Відгуки про лікарів