Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Як треба харчуватися при прийомі антибіотиків

Прийом антибіотиків - справа відповідальна як для лікаря, так і для пацієнта, адже треба не тільки правильно і вчасно приймати ліки, але також правильно харчуватися при прийомі антибіотиків. Як правильно приймати антибіотики і як при цьому необхідно харчуватися, спеціально для порталу edinstvennaya.ua розповіла лікар-терапевт вищої категорії медичних центрів Into-Sana, Юлія Миколаївна Бахтігозіна.

Складаючи собі меню під час лікування антибіотиком, насамперед, уважно вивчіть інструкцію - розділ про сумісність медикаменту з іншими препаратами, а також в ньому можуть бути вказівки щодо тимчасового виключення з раціону деяких продуктів.

Так, категорично забороняється прийом алкоголю разом з антибіотиками, не бажано вживанти жирні, гострі, кислі продукти. Рекомендуються легкі бульйони, білкова їжа, продукти, що містять клітковину.

Після завершення курсу антибактеріальної терапії корисно пити кисломолочні напої, йогурти. Можна використовувати в їжу топінабур, що створює сприятливе середовище в кишковику для зростання потенційно корисної мікрофлори.

ВАЖЛИВО! Антибактеріальний препарат має бути призначений лікарем, що врахує і ваш анамнез з можливими алергіями та іншими реакціями в минулому, і наявність у вас супутніх захворювань, і прийом вами інших медикаментів і ваші індивідуальні особливості.

Відгуки про лікарів