Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Взимку шкіра страждає через перепад температур

Сухість шкіри - актуальна проблема, на яку наражаються всі без винятку люди в зимовий час. Виною тому - сезонний гіповітаміноз, морозна погода, і система опалення, що працює в приміщеннях. Тепло від батарей і радіаторів зменшує вологість повітря в приміщеннях, що, в свою чергу, призводить до значного зневоднення шкіри. У підсумку виникає відчуття стягнутості, сухості, а також лущення шкіри.

Зменшити вплив несприятливих зовнішніх факторів можна, дотримуючись порад фахівців. Так, поліпшити стан повітря в квартирі і зробити його більш сприятливим для шкіри допоможуть зволожувачі повітря. Якщо зволожувача в будинку немає, підійдуть звичайні відкриті ємності з водою, які потрібно поставити поряд із радіатором.

Якщо сухість шкіри не створює значного дискомфорту, немає свербіння і печіння, то і турбуватися не варто. Неприємні відчуття легко знімаються косметичним кремом, а з настанням тепла ці відчуття і зовсім зникнуть.

Ефективний засіб для догляду за шкірою взимку - косметика. У холодну пору року для шкіри необхідні поживні креми з вітамінами А і Е. З домашніх засобів ефективні натуральні маски зі сметани, меду, висівок. Але якщо на шкірі з'явилися висипи, лущення або скоринки, краще не експериментувати з косметикою, а звернутися до лікаря.

Щоб використання косметики не додало проблем, необхідно дотримуватися простих правил:

  • Не варто наносити крем для обличчя безпосередньо перед виходом на вулицю, а зробити це ліпше за 30 хвилин до виходу. Це захистить шкіру від значного обвітрення.
  • Гігієнічну помаду краще нанести за 10-15 хвилин до виходу з дому.
  • Коли ви заходите з морозу в тепле приміщення, не рекомендується відігрівати замерзлі руки під гарячою водою. Це може призвести до ще більшого травмування шкіри. Необхідно якийсь час знаходитися при кімнатній температурі, через кілька хвилин помити руки теплою (не гарячою!) водою і нанести поживний крем.
  • Зняти надмірну сухість шкіри обличчя допоможе термальна вода. Вона не тільки зволожить, але і заспокоїть "змерзлу" шкіру.

Відгуки про лікарів