Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Всім людям старше 45 необхідно ... Читаємо до кінця.

Ми будемо говорити про ознаки, які повинні змусити вас записатися на прийом до кардіолога. І не для того, щоб добре виглядати, мати білозубу посмішку і гнучкість рухів. А для того, щоб жити, зустріти завтрашній день. Запам'ятайте пораду кардіолога: якщо ви відчуваєте сильний біль у лівій половині грудей, напади раптового головного болю, різкої слабкості, запаморочення і прискорене серцебиття, то першою дією має бути візит до лікаря-кардіолога. Негайно.

«Гострий інфаркт або інсульт розвивається в разі повного припинення надходження крові в мозок або серце. А це відбувається через процеси атеросклерозу — захворювання, за якого утворюються бляшки в судинах, які, в результаті підвищення тиску, руйнуються і перетворюються на тромби крові», — розповідає Сергій Зброжек лікар-кардіолог вищої категорії, завідувач відділенням кардіосудинної патології, неврології та ендокринології клініки INTO-SANA. .

Але атеросклероз можна тримати під контролем. Для цього потрібно регулярно відвідувати кардіолога та виконувати призначене їм лікуванням. І це лікування — не ситуативне, а щоденне. Прийом лікарських засобів пацієнтами з атеросклерозом має бути звичкою. Це запобіжить ускладненням, викликаним цим захворюванням.

Крім того, хворому з атеросклерозом важливо регулярно контролювати свій тиск і своєчасно коригувати схему прийому препаратів, якщо він перевищує нормальні показники.

Здоровий спосіб життя для здоров'я серцево-судинної системи є актуальним як ніколи. Помірні та регулярні фізичні навантаження, як, наприклад, ходьба на відстань до 5 км, обов'язкові. Режим праці та відпочинку — це друга умова. Забезпечте собі повноцінний сон — і ви значно полегшите роботу свого серця. І, звичайно, контролюйте вагу — третя важлива умова.

Для оцінки якості обмінних процесів в організмі необхідно перевіряти рівень холестерину, глюкози крові та показників згортання. Для цього раз на квартал потрібно здати кров з вени і виконати ліпідограму, коагулограму, глюкозу крові. Якщо раніше ви не відзначали у себе або у членів вашої сім'ї проблем з серцево-судинною системою, але ваш вік перевищив 45-річний бар'єр, ці аналізи потрібно здавати раз на рік.

От і все. Той мінімум, якого чекає від вас кардіолог.

Лікарі

Відгуки про лікарів