Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Лікарі Into-Sana застерігають: засмага провокує старіння шкіри

Нестача сонячного світла робить шкіру блідою, а її недоліки – більш помітними. Намагаючись виглядати краще, в зимові місяці багато жінок, а останніми роками і чоловіки відвідують солярії. Ультрафіолетове випромінювання (УФ) здійснює протизапальну, бактерицидну і загоюючу дію. Але не виключено і негативний вплив, адже УФ  впливає на глибокі шари шкіри і провокує передчасне старіння.

Про користь засмаги зимою можна говорити тільки у тих випадках, коли необхідний вплив УФ в лікувальних цілях. «Солярій рекомендують при деяких захворюваннях шкіри, таких як вугрева хвороба (особливо з висипаннями в області спини та плечового поясу) і при залишкових явищах після різнокольорового лишаю – для того, щоб позбутися вторинної гіпопігментації», - пояснює лікар-дерматовенеролог клініки Into-Sana Андріана Андріївна Дехтярчук. Якщо багато засмагати, може відбутися так зване «фотостаріння шкіри». Не дивлячись на те, що сучасні апарати для солярію не випромінюють «шкідливого» спектра ультрафіолетових променів, людям, у яких багато родимок, додатковий вплив УФ не бажаний.

Тим, хто відвідує солярій взимку, лікар-дерматовенеролог Into-Sana рекомендує розпочинати опромінення не більше, ніж з трьох хвилин за сеанс і поступово збільшувати тривалість, максимум до 15 хвилин за сеанс. При цьому кількість відвідувань солярію за сезон не повинно перевищувати 10 сеансів. «Якщо «затягнути» процедуру, можуть виникнути променеві опіки», - попереджує лікар-дерматовенеролог Into-Sana. Причому, це можуть бути не тільки місцеві опіки на шкірі, але й загальний перегрів організму.

У випадку виникнення почервоніння шкіри, незначного набряку і печіння, потрібно припинити дію УФ і відразу накласти на зону опіку вологу прохолодну марлеву пов’язку на декілька хвилин (можна зі звичайною водою, але ні в якому разі зі спиртовими розчинами чи маслами). Протягом кількох днів потрібно змащувати уражені ділянки кремами і лосьйонами з цинком або з декспантенолом для зняття запальних явищ і прискорення процесу загоєння.

Звертайтесь за порадою до лікарів Into-Sana. Пам’ятайте – регулярний огляд - запорука Ваше здоров’я!

Відгуки про лікарів