Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Лікарі прогнозують сезонне зростання захворюваності на ГРЗ у школярів

Фахівці клініки Into-Sana відзначають можливість зростання звернень до «дитячих» фахівців у вересні у зв'язку зі збільшенням кількості випадків ГРЗ серед дітей дошкільного та шкільного віку.

До такого висновку лікарі Into-Sana дійшли, проаналізувавши динаміку торішніх звернень пацієнтів до клініки. «З приходом вересня вже не перший рік ми спостерігаємо зростання звернень з приводу ГРЗ у дітей. І в цьому немає нічого дивного, оскільки вони після літніх канікул повертаються в колективи», — каже лікар-педіатр першої категорії, кандидат медичних наук Ганна Гнилоскуренко.

Лікар звертає увагу і на той факт, що вересневе зростання захворюваності на ГРЗ у дітей дошкільного та шкільного віку ніяк не пов'язане з ростом захворюваності на грип. «Епідемія грипу приходить в Україну набагато пізніше, з настанням справжніх холодів», — каже педіатр.

Знизити ризик дитячих застудних захворювань з приходом осені, на думку фахівців клініки Into-Sana, допоможуть прості правила адаптації дитини до колективу. Особливо це стосується дітей дошкільного віку та учнів молодших класів.

«Щоб ваша дитина менше хворіла, постарайтеся дотримуватися нескладних профілактичних заходів, — радить Ганна Гнилоскуренко. — По-перше, простіше одягайте дитину. Оцінити відповідність дитячого вбрання погоді допомагає просте правило: кількість шарів одягу на дитині має бути такою ж, як і на вас. По-друге, регулярно промивайте ніс малюкові підсоленими розчинами і змащуйте ніздрі дитячим кремом перед виходом у садок чи школу, оскільки це дозволяє зменшити прикріплення вірусів і бактерій на слизових оболонках. По-третє, купуйте дітям такий одяг, щоб його можна було швидко зняти та одягнути, оскільки час, витрачений на одягання, призводить до перегріву дитини, і часто — до застуди».

Ганна Гнилоскуренко також нагадує батькам стару, але актуальну істину : кожну дитину з дитинства потрібно навчати правилам гігієни і загартовувати.

«І ще: щоб син або дочка не хворіли, їхні батьки повинні приділяти увагу та час власному здоров'ю, як і здоров'ю своїх дітей», — вважає педіатр.

Відгуки про лікарів