Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Увага, піодермії!

Одними з найбільш важких інфекційних захворювань шкіри саме у дитини є піодерміі.

Типові прояви піодермії такі: ділянки з яскравим почервонінням на шкірі або висипань по типу бульбашок, заповнених прозорим або гнійним вмістом. Найбільш важкі форми характеризуються появою міхурів та обширних зон p яскравим почервонінням. Нерідко поідерміі супроводжуються підвищенням температури та загальним нездужанням.

Знайти і знешкодити

Збудниками інфекцій є умовно патогенні і патогенні мікроорганізми: стафілокок, стрептокок, клебсієла, протей і т.п. Багато потенційних збудників мешкають на шкірі людини і в звичайних умовах не становлять небезпеки для дорослого. Однак особливості місцевого імунітету дитини, будова його шкіри і схильність до різного роду мікротравм створюють підвищений ризик інфікування. До виникнення гнійничкових захворювань шкірних покривів призводить контакт з хворими людьми або з носіями патогенних мікроорганізмів. Особливо вразливі новонароджені і діти перших місяців життя.

Важливо! Візьміть за правило: до уточнення діагнозу не займатися самолікуванням! Це може тільки посилити проблему. Звертайтеся до профільного спеціаліста - дитячого дерматолога. Напередодні візиту до лікаря не варто наносити на проблемні ділянки антисептики з барвниками, наприклад, зеленку або фукорцин. В іншому випадку лікар не зможе адекватно розглянути і інтерпретувати висипання.

Відгуки про лікарів