Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Успішним діловим жінкам складніше планувати вагітність

Лікарі зазначають, що бізнес-леді частіше за інших представниць слабкої статі стикаються зі складнощами при плануванні вагітності.

Відомою проблемою, що заважає діловій леді стати мамою тоді, коли вона хотіла б, є робота: вагітність і майбутня дитина вимагають уваги та часу, а жінка, захоплена бізнесом, не може дозволити собі відволікатися від роботи і кар'єри. Тому часто бізнес-леді намагаються перенести радості материнства на більш пізній термін — 35–40 років. Щоб їхні плани не були порушені, жінки воліють використовувати сучасні методи планування вагітності.

Тут виникає ще одне питання, яке часто не дає діловим жінкам реалізувати їхні плани: багато хто з них періодично забувають вчасно користуватися необхідними контрацептивами. З питаннями на цю тему, як зазначають лікарі Into-Sana, до них нерідко звертаються молоді бізнес-леді.

«За діловими переговорами, поїздками і насиченим робочим графіком діловим леді не завжди вдається пригадати і вчасно прийняти таблетку, взяти препарат у відрядження, зробити запас контрацептиву на період поїздки. У результаті часто буває так, що вагітність настає позапланово», — ділиться спостереженнями лікар-гінеколог медичної компанії Into-Sana Алла Валентинівна Микилюк.

При цьому, за словами фахівця, бізнес-леді, особливо ті, яким більше 30 років зазвичай приймають рішення не переривати незаплановану вагітність. Особливо, якщо вона перша. «Це правильно. Але все ж, для фізичного та психологічного здоров'я жінки краще, щоб все було очікувано», — зазначає лікар.

Алла Валентинівна радить діловим жінкам приділяти більше уваги підбору «правильних» контрацептивів і обов'язково радитися з цього питання зі своїм лікарем-гінекологом. Починати користуватися новим захисним методом (препаратом) слід у спокійний період, коли не передбачається виражене збільшення фізичного та психологічного навантаження, тривалі й далекі поїздки. Жінка в цей час повинна мати можливість звернутися до свого гінеколога, а в разі необхідності пройти обстеження, отримати консультацію та допомогу.

Лікар також радить діловим жінкам, незважаючи на всю їхню зайнятість та інтенсивну працю, планувати своє життя так, щоб перші пологи відбулися до 30–35 років. «Дитина дорожче за будь-який бізнес. Дуже шкода, якщо це починаєш розуміти тоді, коли час для материнства втрачено», — вважає Алла Валентинівна Микилюк.

Відгуки про лікарів