Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

З приходом холодів сидіння автомобілів можуть стати небезпечними для здоров'я

Фахівці Into-Sana відзначають: кількість водіїв авто, які звертаються до урологів по медичну допомогу, з настанням зими зростає на 30–40%.

Основною причиною їхнього нездоров'я лікарі називають... звичайні сидіння в автомобілях. «Особливо це стосується сидінь з підігрівом. І, здебільшого, обтягнутих шкірою, оскільки у цього матеріалу провідність тепла набагато вище, ніж у тканини», — каже лікар-уролог компанії Into-Sana Михайло Трофімов. За його словами, сидіння на холодному «кріслі» авто може призводити до локального переохолодження в області тазу, і в результаті до запальних процесів передміхурової залози, нирок, сечового міхура.

Проблеми зі здоров'ям виникають і в тих водіїв, які користуються нагріванням сидінь «на всю котушку». «Оптимальна температура для утворення сперматозоїдів у чоловічих яєчках становить 20–23 градуси. Тому чоловікам, які планують заводити дітей, категорично не можна зловживати підігрівом сидінь», — попереджає Михайло Трофімов.

Але навіть тим чоловікам, які не планують мати потомство, слід з обережністю ставитися до сидіння «на печі» у своєму авто. Хвороби тазової області їм забезпечує різкий перепад температури при виході з машини на холодне повітря.

«У результаті, з настанням холодів кількість водіїв, які захворіли вперше або отримали загострення циститів, простатитів, орхоепідидимітів та інших хвороб чоловічої статевої сфери, зростає на 30–40%», — каже лікар-уролог.

Щоб уникнути такої долі, Михайло Трофімов радить чоловікам перш ніж сідати в охолоджений за ніч автомобіль, увімкнути підігрів на кілька хвилин на повну потужність. Потім поставити мінімальний режим нагріву (максимум 20%) і користуватися ним протягом всього часу, що проводять за кермом.

«Тим водіям, у кого в машині немає ступеневої системи підігріву або чий “залізний кінь” взагалі не обладнаний теплими сидіннями, раджу купити верблюжу ковдру, скласти вчетверо і використовувати як подушку для сидіння. Цей “дідівський” спосіб ефективний і в нашу технічну добу», — стверджує лікар-уролог Into-Sana Михайло Трофімов, нагадуючи, що при перших ознаках захворювання краще звернутися до лікаря по кваліфіковану допомогу.

Відгуки про лікарів