Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Поліклініка моєї мрії

Бережна Еліна Володимирівна— терапевт, к.м.н., завідувачка медичним центром на вул. Ак. Корольова у м. Одеса

 Пам'ятаю дитячі щеплення і «випалювання» бородавки на руці в 4 роки, епопеї з «зозулями» і проколами при нескінченних гайморитах у шкільному віці, нервові та такі, що принижують людську гідність шкільні медогляди у спортивній залі за принципом «дівчатка — праворуч, хлопчики — ліворуч».

Запам'яталося практично все: стіни, запахи, обличчя людей, черги, емоції дітей, що виходили, голоси та руки лікарів. Запам'яталося хвилювання і страх, очікування чогось неприємного.

І зараз, коли я стою по іншу сторону клінічного процесу, я хочу, щоб усе більше і більше людей йшли на зустріч зі своїм лікарем, у свою поліклініку, як на свято. Щоб там було тепло взимку і прохолодно влітку, щоб було затишно та ошатно, чисто та світло. Щоб зустрічали добрі, а, головне, небайдужі очі! Адже кожному з нас так важливо бути почутим, відчувати, що тобі раді допомогти.

Хочеться, щоб на мене чекали, але щоб я не чекала. Як же приємно, коли до твого часу і планів ставляться з повагою.

Хочеться отримувати медичну допомогу, а не завойовувати право на неї в чергах. І щоб лікар з посмішкою, не поспішаючи, допоміг розібратися з усіма проблемами, все роз'яснив.

Хочеться, щоб процес лікування контролювався лікарем. Щоб не пацієнт «домагався» лікаря, а лікар цікавився процесом. Адже саме він повинен оцінювати будь-яку медичну ситуацію з точки зору можливих ризиків і ускладнень.

Хочеться легкості та зручності при відвідуванні лікарів з маленькою дитиною. Щоб аналізи, УЗД, огляди дитячих фахівців для немовлят можна було зробити за один візит. Щоб був банальний пеленальний столик і місце для годування. А для дітей старшого віку — можливість пограти або помалювати, поки мама отримує відповіді на всі свої питання. І щоб у всіх був гарний настрій — у лікарів, медсестер, пацієнтів.

Хочеться мати можливість вибирати час візиту в поліклініку, знати, що допоможуть і після роботи і школи, і у вихідний день.

Хочеться мати впевненість у безпеці медичного обслуговування — в правильності зберігання медикаментів і вакцин, у використанні одноразового інструментарію та сучасного обладнання.

Як хочеться, щоб нас не зустрічали звичні для дорослих, але страшні для малюків атрибути медицини — холодні стіни, і, на жаль, білі халати. Це потім виникнуть асоціації з чистотою і класичною традицією. Якщо виникнуть... Адже іноді й у нас, дорослих, при виді лікарського халату частішає пульс, підвищується тиск.

Хочеться, щоб мужнє терпіння або гіркі сльози наших дітей завжди винагороджувалися!.

Щоб у наших дітей з перших днів життя формувалися інші, тільки позитивні спогади та відчуття. Щоб без страху і болю, безпечно й ефективно.

Ось такою я бачу поліклініку своєї мрії! І саме такою ми постаралися зробити нашу нову поліклініку.

Лікарі

Відгуки про лікарів