Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Пародонтит? Лікування існує!

Пародонт - це складний комплекс, що включає ясна, зв'язку зуба, що утримує зуб в осередку кістки, і саму кістку щелепи.

Захворювання пародонту - це гінгівіт, пародонтит, пародонтоз.

Однією з причин виникнення запальних захворювань пародонту є мікробний наліт. Сьогодні однозначно доведений взаємозв'язок між станом пародонту і рівнем індивідуальної гігієни порожнини рота.

Руйнування тканин пародонту починається з моменту формування зубної бляшки і накопичення зубних відкладень. Зубний наліт надає зубам жовтий колір, з'являється неприємний запах з рота, запалюються ясна, з'являється кровоточивість ясен. Особливо хочеться відмітити, що паління значно прискорює і посилює ці процеси.

Найбільш ранньою стадією захворювань пародонту є гінгівіт - запалення ясен. Характерні ознаки і симптоми захворювання: кровоточивість, хворобливість, набряклість і почервоніння ясен, запах з рота. Якщо вчасно не звернутися до лікаря-стоматолога, то гінгівіт плавно переходить в пародонтит.

Пародонтит - це наступна стадія захворювань пародонту із залученням до запального процесу окрім ясен кісткової тканини і зв'язкового апарату зуба. Залежно від переважання в тканинах пародонту, процесів запалення або атрофії говорять відповідно про пародонтит або пародонтоз. За відсутності правильного та своєчасного лікування відбувається руйнування кісткової тканини і опорного зв'язкового апарату зубів. Це призводить до оголення коренів, розхитування зубів і, надалі - до їх втрати.

Отже, якщо є захворювання, то його потрібно лікувати. Вам необхідно знати, що при лікуванні будь-яких захворювань пародонту, основним засобом боротьби з ними є гігієна порожнини рота. Це є головною та невід'ємною умовою. Лікування захворювань пародонту розпочинається з механічного видалення відкладень на поверхні кореня зуба і для цього разом з традиційними ручними інструментами застосовується ультразвук.

"Вектор" - терапія - це сучасна модернізація традиційної ультразвукової системи, за допомогою якої разом з видаленням м'якого зубного нальоту і отверділих зубних відкладень, вдається значно понизити кількість ендотоксинів (продуктів життєдіяльності мікроорганізмів) без ушкодження природних твердих тканин зубів.

"Вектор" діє безпосередньо на причину цього захворювання. За допомогою "Вектор" - терапії видаляються зубні бляшки, зубний камінь, ендотоксини, швидко і ефективно нейтралізуються бактерії, що викликають захворювання пародонту.

Принцип роботи системи "Вектор" так само, як і іншого ультразвукового устаткування для гігієнічного чищення порожнини рота заснований на передачі енергії ультразвукової хвилі. Відмінність від використовуваних раніше методів полягає у використанні суспензії спеціальної речовини (гідроксилапатиту), яка служить середовищем для передачі ультразвукових коливань. Таким чином, стоматолог може працювати контрольовано і нетравматично, точно направляючи ультразвукові коливання приладу. До останнього часу була дуже велика небезпека того, що неконтрольовані інструменти звичайних ультразвукових апаратів, що коливаються, зроблять в пародонтальных кишенях більше шкоди, ніж користі.

Переваги "Вектор" - терапії:

  • Процедура практично безболісна.
  • Ретельне і ефективне видалення мікробної біоплівки, знищення бактерій і їх ендотоксинів, видалення підясенного каменю.
  • Відсутність травм ясен і пов'язаної з нею хворобливості після процедури.
  • Зберігається цемент кореня.
  • Насичення кістки мінералами і як результат - зміцнення кісткової тканини, зміцнення зубів.
  • Після першого сеансу відбувається зменшення глибини пародонтальных кишень.
  • Поліпшення прикріплення ясен до тканин зуба, і, як результат зменшення ризику випадання зуба.

"Вектор" - терапія відноситься до нового підходу в лікуванні захворювань пародонту із стійким вираженим лікувальним ефектом, за допомогою якого досягається стабільність стану слизової оболонки порожнини рота.

Завдяки щадній роботі системи "Вектор" досягається триваліше збереження оброблених поверхонь зуба без нальоту і, отже, триваліша підтримка тканин пародонту у стадії ремісії, тобто без загострення запального процесу.

Відгуки про лікарів