Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Новий метод лікування гінекологічних захворювань – аргоноплазмова абляція

Припустимо, у Вас діагностовано патологічні зміни на шийці матки та Ваш гінеколог говорить про необхідність хірургічного лікування. Який з методів обрати, безумовно, вирішує саме Ваш лікар, виходячи з індивідуальних показань. Ми хочемо розповісти про метод аргоноплазмової хірургії. Це сучасна методика, доступна далеко не кожному лікувальному закладу. 


У чому суть і переваги даного методу? 

 Спеціальний апарат подає потік інертного газу аргону через хірургічну насадку та одночасно генерує високочастотний електричний струм (принцип дії такий самий, як і в апараті для радіохвильової терапії). Під впливом високочастотних коливань аргон перетворюється на потік високоенергетичної плазми й впливає на змінені тканини таким чином: висушує й коагулює, до того ж, не обвуглює їх. Як тільки щільність зміненої тканини зрівнюється з щільністю здорової, потік аргоновой плазми автоматично відхиляється в сторону нездорової тканини. Таким чином відбувається подвійний контроль: з боку лікаря й завдяки унікальному механізму дії апарату, що забезпечує оптимальний режим хірургічного впливу, оскільки зміни в епітелії шийки матки (дисплазія, ерозія, поліпи тощо) є більш "молодими", незрілими, більш гідрофільними (насиченими вологою) тканинами. Хірургічний вплив здійснюється безконтактним способом, що запобігає мікробному забрудненню операційного поля. 

Тому методика аргоноплазмової абляції є: 

  1. Більш фізіологічною.
  2. Менш травматичною, ніж інший вид хірургічного впливу на шийку матки.
  3. Знижує больові відчуття як під час самої процедури, так і у відновлювальному періоді за рахунок блокування нервових закінчень.
  4. Мінімізує обсяг крововтрати навіть у разі розширення хірургічного впливу (ексцизія, конізація).
  5. Скорочуються терміни відновлення епітелію в 2 рази.
  6. Не формується струп, менше виражений дискомфорт у післяопераційному періоді (немає рясних виділень тощо).
  7. Відсутня задимленість операційного поля, що забезпечує кращий огляд для лікаря.
  8. Оптимальний контроль впливу на патологічний процес.
  9. Мінімізація ризику ускладнень.
  10. Не формується рубцева тканина.
Показання до застосування: ектопії циліндричного епітелію, зокрема в жінок, як не народжували, ендоцервікоз (псевдоерозії та «ерозії»), ретенційні кісти шийки матки, дисплазія епітелію різного ступеня вираженості, рубцеві деформації, ектропіон, папіломи, кондиломи, поліпи цервікального каналу та інші новоутворення в ділянці статевих органів.

Відгуки про лікарів