Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Медичні транспортування Into-Sana

Лашин Володимир Віталійович – керівник служби швидкої допомоги Into-Sana.

Багато хто звик до того, що реанімобілі служби швидкої допомоги — це завжди виклик на місце події, якщо трапилася біда. Завдання бригади лікарів — надати першу медичну допомогу, провести первинну діагностику і, якщо потрібно, реанімаційні заходи. І, звичайно ж, доставити в лікувальний заклад для надання повноцінної медичної допомоги потерпілому. Але що ж робити пацієнтам та їхнім родичам, якщо виникає необхідність перевезення хворого між медичними установами? Адже необхідність і своєчасність такого транспортування може бути вирішальною для порятунку життя, а відстані між профільними медичними центрами можуть не обмежуватися межами міста. Часто це різні райони області, а іноді й різні держави.

Один з важливих напрямків роботи бригад швидкої допомоги Into-Sana — здійснення медичних транспортувань хворих і постраждалих. Медичне транспортування завжди пов'язане з високим рівнем відповідальності.

Оснащення бригад, що виконують транспортування, має відповідати найсучаснішим вимогам, адже на певний час автомобіль замінює реанімаційну палату стаціонару. Все — від сучасних засобів іммобілізації до апарату ШВЛ — завжди під рукою в наших співробітників. Завдання водіїв служби медичного супроводу Into-Sana — якомога швидше, м'якше та легше перевезти тих пацієнтів, чий стан не терпить різких рухів, раптових гальмувань та інших «принад» вітчизняних доріг.

Сьогодні ми маємо величезний досвід транспортування хворих, які перебувають у важкому стані. Автомобілі Into-Sana спеціально обладнані для таких завдань: посилена ходова підвіска, автономна система кондиціонування і обігріву салону, GPS-навігація, збільшений запас кисню з розрахунку можливої ​​потреби транспортування хворого з проведенням безперервної штучної вентиляції легенів протягом 8–10 годин. Автомобілі оснащені моніторами спостереження за станом хворих, інфузоматами (апаратами для дозованого тривалого внутрішньовенного введення медикаментів), сучасними засобами транспортної іммобілізації. Для більш комфортного перебування хворого в салоні автомобіля використовують протипролежневі та вакуумні матраци, зручні крісла для медичного персоналу і людини, що супроводжує хворого. Особлива увага приділяється рівню підготовки медичного персоналу та водійського складу, що здійснює дальні перевезення пацієнтів. Лікарі та фельдшери, які виконують такі перевезення, пройшли спеціальну підготовку з серцево-легеневої реанімації в навчальному центрі Європейської асоціації анестезіологів у Польщі, м. Краків.

Географія транспортувань, виконаних бригадами Into-Sana, дуже широка. Крім перевезень по місту і області, які стали практично щоденною роботою, багаторазово відбувалися поїздки в багато міст України, а також країни ближнього зарубіжжя.

Організація таких перевезень починається з роботи відповідального лікаря служби швидкої медичної допомоги (ШМД). Він повинен з'ясувати діагноз пацієнта, повноту проведеного обстеження з урахуванням діагнозу, оцінити стан хворого і ризики його транспортування. Потім, після підтвердження сторони, що приймає пацієнта, бригада виїжджає до пацієнта.

Як тільки пацієнт потрапляє до салону автомобіля ШМД, всю відповідальність за долю хворого несе лікар швидкої медичної допомоги Into-Sana.

При медичному транспортуванні, здійснюваному службою швидкої допомоги Into-Sana, є можливість супроводу пацієнта родичами. Також у разі необхідності можливий супровід лікарем вузької спеціалізації, залежно від діагнозу пацієнта. Пам'ятайте, у випадках, коли необхідне транспортування, найдорожче — це час. Важливо не згаяти його на етапі прийняття рішення і пошуку транспорту. 

Зателефонувавши на номер 10-62 зі стаціонарних телефонів Одеси або на номер (0482) 343-062, ви можете бути впевнені: наші фахівці зроблять все можливе, щоб транспортування відбулося максимально швидко, комфортно і безпечно.

Переваги транспортування Into-Sana

  • Висококваліфіковані фахівці з великим досвідом медичних транспортувань.
  • Супровід лікарем відповідної спеціалізації залежно від діагнозу пацієнта.
  • Транспортування в автомобілі Into-Sana і супровід пацієнта медичними працівниками при транспортуванні повітряним, залізничним транспортом.
  • Реанімобілі класу C (комплектація всім необхідним для проведення лікувальних і реанімаційних заходів під час транспортування).
  • Моніторинг стану пацієнта під час транспортування (контроль ЕКГ, частоти пульсу, частоти дихання, артеріального тиску, насичення крові киснем).
  • Проведення медикаментозного лікування під час транспортування.
  • Телеметрична передача електрокардіограм кардіологам клініки Into-Sana і проведення консультування пацієнта в режимі реального часу.
  • Клімат-контроль салону автомобіля ШМД.
  • Великий арсенал засобів іммобілізації: транспортні шини (сходові шини Крамера, вакуумні шини, еластичні роликові шини), коміри Шанца (іммобілізація шийного відділу), багатофункціональні ноші, крісло-каталка, м'які безкаркасні ноші, ковшові ноші, вакуумний матрац, протипролежневий матрац.
  • Запас кисню в автомобілях на 8–9 годин.
  • Можливість супроводу пацієнта родичами під час транспортування.

Відгуки про лікарів