Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Шкіра після сонячного опіку: 4 способи повернути красу

Шкіра після сонячного опіку потребує особливого догляду. Подбати про свою шкіру варто і в тому випадку, якщо опіку не виникло. Як це зробити, розповіла порталу edinstvennaya.ua лікар-дерматовенеролог першої категорії медичних центрів Into-Sana Юлія Юріївна Смахтіна.

Після загоряння, навіть із застосуванням сонцезахисних засобів, а особливо при отриманні сонячного опіку, шкіра має фотопошкодження. Основний догляд за такою пошкодженою шкірою буде включати в себе: м'яке очищення (без абразивних інгредієнтів), зволоження, відновлення шкірного бар'єру, захист.

Рекомендується уникати косметики, що містить кислоти, спирти, та лужні сполуки. Зволожуючі гелі, емульсії або креми потрібно наносити на шкіру регулярно - 2-3 рази на день після кожного вмивання або душу.

Ось деякі інгредієнти в складі косметичних засобів, які допоможуть впоратися з наслідками опіків:

  • Зволожуючими властивостями володіють: алое вера, гіалуронова кислота, екстракти водоростей, хітозан.
  • Протизапальні властивості є у: бісаболола, азулена, В- глюкана.
  • Антиоксиданти: вітаміни С, Е, екстракти зеленого чаю, чорниці, червоного винограду, коензим Q10.
  • Наступні інгредієнти сприяють відновленню бар'єру шкіри: олія зародків пшениці, обліпихи, винограду, цераміди.

Для лікування більш глибоких форм фотопошкодження шкіри обличчя у вигляді порушення пігментації, нееластичної, в'ялої шкіри з дрібною сіточкою зморшок біля очей, в кутах біля роту, шиї, появи сонячних комедонів на обличчі і сіточкою розширених судин застосовуються більш активні методи відновлення шкіри в кабінеті лікаря-дерматокосметолога. Це різні пілінги, а також ін'єкційні методи лікування.

Відгуки про лікарів