Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Як захиститися від магнітної бурі чутливим до змін погоди людям?

Втекти або сховатися від метеозалежності навряд чи вдасться. Небагато користі буде і від прийому багатообіцяючих ліків. Необхідно навчити свій організм пристосовуватися до зміни метеоумов, вважають експерти клініки INTO-SANA.

Людський організм — дивовижна система, яка може адаптуватися до величезних фізичних і психічних навантажень і, не зупиняючись ні на мить, забезпечувати нам життя. У той же час, як і будь-яка інша система, що працює за фізичними законами, вона постійно відчуває на собі вплив іншого дивного організму — Землі. Коливання атмосферного тиску, вологості, температур, напрямку вітрів, місячний цикл різною для кожної людини мірою впливають на наш внутрішній «інтернет» — вегетативну нервову систему. А вже вона диктує, яким буде артеріальний тиск, пульс, частота дихання, просвіт судин, що живлять мозок і серце.

Найбільш чутливі до перепадів погоди люди, які мають захворювання серцево-судинної системи. Для них особливо важливо підвищити рівень адаптивності свого організму. Це можна робити приємними і природними шляхами — дотриманням оптимального режиму сну та неспання, збільшенням фізичних навантажень на свіжому повітрі, розумним харчуванням, прийомом збалансованих полівітамінних комплексів за рекомендацією лікаря.

«Людям із захворюваннями серцево-судинної системи дуже важливо знайти грамотного, зрозумілого для них терапевта і дотримуватися його рекомендацій. Лікар детально розповість про шляхи профілактики і навчить пацієнта алгоритму дій на випадок можливих загострень», — радить Еліна Бережна, завідувачка багатопрофільної поліклініки INTO-SANA.

Швидку медичну допомогу необхідно викликати в разі різкого погіршення стану, якщо прискорилося або сповільнилося серцебиття, з'явився розлад зору, відчувається біль у грудях або задишка. Щоб не допустити загострень, слід контролювати стан свого організму, проходити щорічно мінімальний набір обстежень — загальний аналіз крові, аналіз сечі, робити електрокардіограму і рентгенографію органів грудної клітки. Додатковий перелік обстежень призначає лікар, знаючи про конкретний стан кожного пацієнта. Якщо дбати про себе і не віддавати ситуацію зі здоров'ям на волю випадку, то прогноз погоди знадобиться тільки для того, щоб вирішити, чи потрібно взяти з собою парасольку.

Відгуки про лікарів