Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Як підготуватися до консультації лікаря?

Ви записались на консультацію до лікаря. Як зробити візит максимально ефективним? Про що потрібно заздалегідь подумати, і як найкращим чином підготуватися?

Спробуйте для себе сформулювати і структурувати вашу проблему заздалегідь. Це дозволить вам витратити на прийомі мінімум часу на досягнення взаєморозуміння між вами і лікарем. Згадайте заздалегідь, коли виникли симптоми, і з якими обставинами ви це можете пов'язати, які зміни відбувалися в подальшому, і що, зрештою, змусило вас саме зараз звернутися до лікаря. Якщо ви обстежувалися раніше, не забудьте взяти з собою результати обстежень, аналізів. Будьте готові розповісти про те, як і де ви лікувалися.

Будьте готові відповісти на запитання лікаря. Йому важливо знати про наявність у вас тих чи інших, супутніх патологічних станів (хвороб), а також дуже важливою є інформація щодо непереносимості вами конкретних медичних препаратів.

Жінкам не варто дивуватись, якщо лікарю знадобиться інформація про менструальний цикл і про спосіб контрацепції, який ви використовуєте. Згадайте заздалегідь, коли у вас була остання менструація, і скільки днів зазвичай проходить між ними. Витрачати час на спогади і на пошуки календарика, коли ви вже знаходитеся в кабінеті лікаря, як мінімум, не раціонально.

Будьте також готові до питань про перенесені раніше хвороби, операції. Крім того, може знадобитися інформація про ваш спосіб життя, про те, де і як ви живете і в чому полягає ваша робота, про ваші харчові уподобання і шкідливі звички.

Збираючись в поліклініку, продумайте свій одяг так, щоб було легко і зручно показати проблемне місце лікарю. Хитромудрі вбрання будуть у такому разі не доречні. Пам'ятайте, що навіть на прийомі у звичайного терапевта вам доведеться роздягнутися до пояса. А для проведення електрокардіограми, наприклад, вам додатково буде потрібно оголити гомілки. Записавшись на прийом, уточніть деталі процедури і правила підготовки до досліджень. Це допоможе вам правильно одягнутися і підготуватися.

Виконайте всі необхідні гігієнічні заходи, щоб не виникало ніяковостей під час прийому і вам було зручно.

Будьте здорові!

Відгуки про лікарів