Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Як назавжди позбутися варикозу?

Весна — час, коли більшість жінок прагнуть переодягнутися в більш легкі й часто короткі наряди. На жаль, не всім жінкам доступні короткі спідниці та сукні — їх зупиняє наявність помітної судинної сітки під колінами. Лікарі клініки INTO-SANA нагадують, що це перша ознака варикозу — хвороби, яку завдяки сучасним технологіям можна вилікувати, повернувши здоров'я та красу ніг.

Варикоз пов'язаний з наявністю низького тонусу стінок судин. Кров, минаючи венозний клапан, повинна підніматися по нозі. Якщо ж у системі є порушення, то кров тече вниз, при цьому вона застоюється і опиняється у поверхневих венах, що розташовані просто під шкірою. Такі вени стають помітними у зв'язку з підвищеним розтягуванням.

Розвиток варикозної хвороби пов'язаний як з генетикою, так і з видом щоденної діяльності людини. Якщо основну частину дня людина проводить стоячи або, навпаки, весь час сидить, при цьому має надмірну вагу і мало фізичних навантажень, то варикозна хвороба може розвиватися значно швидше. Симптомами варикозного розширення вен є постійні набряки, судинна «сіточка», важкість у ногах, виступаючі вени. При виявленні таких симптомів показана консультація флеболога (судинного хірурга).

«Варикоз необхідно лікувати, і чим раніше це робити, тим краще. Інакше може розвинутися тромбофлебіт,попереджає лікар-хірург вищої категорії, завідувач відділенням хірургії клініки INTO-SANA Сергій Михайлович Карпінський.Не так давно варикоз лікували виключно хірургічним шляхом, і проведення такої складної операції могло принести ряд ускладнень. Однак сьогодні використовуються сучасні технології, які дають можливість подолати хворобу легко й оперативно, а крім того — безболісно».

До інноваційних технологій належить і ендовенозна лазерна коагуляція вен. Суть її полягає в тому, що в пошкоджену вену через невеликий прокол вводиться лазерний світловод, який нібито «запаює» вену. Таку маніпуляцію можна проводити під місцевою анестезією. За один раз вона дозволяє прибрати кілька вен на обох ногах. Протягом деякого часу після проведення операції необхідно буде носити компресійні панчохи, які дозволять поліпшити відтік крові з кінцівок.

Практично відразу після процедури пацієнт може повернутися до звичного способу життя. Ноги повертаються у звичайний вид буквально через 1–2 тижні, оскільки ніяких слідів після маніпуляції не залишається. Якщо дотримуватися рекомендацій лікаря, то рецидиву хвороби не буде. Разом з тим, не виключена поява варикозу в інших венах, тому пацієнтам слід спостерігатися у спеціаліста.

Лікарі

Відгуки про лікарів