Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Для кого особливо небезпечний фаст-фуд: висновки лікаря

Не завжди слова щодо шкоди «швидкої їжі» звучать переконливо без вагомих аргументів. Чим і для кого особливо небезпечний фаст-фуд, розповіла лікар-педіатр першої категорії, дитячий гастроентеролог медичних центрів Into-Sana, Поліщук Тетяна Сергіївна.

У фаст-фуді використовуються продукти з великою кількістю вуглеводів, за рахунок чого підвищується калорійність страв, а також харчові добавки, що здатні обдурити смакові рецептори людини і підсилюють апетит.

Газовані напої містять замінники цукру, що здатні посилювати спрагу і порушувати апетит.

Всі газовані напої підвищують тиск в шлунку і стимулюють вироблення соляної кислоти. Це небезпечно для людей, що страждають на хронічні гастрити і рефлюксну хворобу.

Відгуки про лікарів