Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 123-45-67 +38 (097) 123-45-67 +38 (050) 123-45-67

Дерматологи констатують: восени загострюються хронічні дерматози

Фахівці Into-Sana зазначають: восени кількість звернень пацієнтів із проблемами псоріазу та екземи збільшується на 30%, а мікозу — на 40%.

«Що стосується псоріазу, то загострення стосується пацієнтів зі змішаною та зимовою формами захворювання і обумовлене цілим рядом причин, зокрема, зниженням імунного статусу організму в цей період року», — розповідає лікар-дерматовенеролог компанії Into-Sana Андріана Дехтярчук.

А ось осіннє загострення екземи, за її словами, пов'язане, зазвичай, з великим об'ємом городньо-господарських робіт. «Це призводить до збільшення навантаження на руки, частого та тривалого контакту шкіри (зокрема, кистей) з різними механічними та хімічними подразниками: ґрунтом, мінеральними добривами, мийними засобами. В результаті хвороба загострюється», — розповідає фахівець.

А ось вересневе зростання звернень хворих на мікози (грибкові ураження шкіри та нігтів), за словами Андріани Дехтярчук, зазвичай, безпосередньо пов'язане з періодом літнього відпочинку: «Люди, повертаючись із відпусток, часом виявляють, що здоров'я вдалося не тільки поправити, але і надірвати. Наприклад, часте відвідування водойм, басейнів, лазень, активне спілкування з дворовими тваринами нерідко призводить до таких захворювань, як мікроспорія гладкої шкіри, різнобарвний лишай, оніхомікоз, мікоз стоп, пахова епідермофітія. Ці хвороби без допомоги фахівця вилікувати неможливо», —стверджує Андріана Дехтярчук.

Тому фахівці Into-Sana настійно рекомендують пацієнтам не займатися самолікуванням і не запускати процес, а відразу після виявлення проблеми звертатися до фахівців.

«У разі псоріазу я також рекомендую уникати важких фізичних навантажень і намагатися не отримувати травм, оскільки на місці механічних пошкоджень шкіри можуть виникати нові осередки хвороби», — рекомендує лікар.

Відгуки про лікарів