Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Оксамитовий сезон: лікар порадив, як правильно засмагати

Хоча літо і закінчилося, оксамитовий сезон відпусток ще попереду. Тим більше, що поїздки в екзотичні теплі країни стають все більш популярними. Поради щодо правил засмаги від лікаря-дерматовенеролога дитячого та дорослого, лікаря медичних центрів Into-Sana Андріани Андріївни Дехтярчук напевно стануть в нагоді тим, хто ще тільки планує відпустку.

Як правильно і безпечно засмагати? На що звернути увагу в різних кліматичних зонах?

При відпочинку на сонечку завжди необхідно пам'ятати про те, що його вплив на нашу шкіру повинен бути дозованим, своєчасним і безпечним. Засмагати найкраще в ранні години або після обіду (оптимально вранці 7.00-11.00 і після 16.00).

Це «загальні» години для засмаги, але в різних кліматичних зонах вони відрізняються - чим ближче до екватора, тим швидше сонце досягає зеніту і тим менше часу на ньому рекомендується перебувати.

Який spf-захист обирати в засобах для засмаги?

Із засобів для засмаги необхідно обирати SPF залежно від фототипу шкіри та індивідуальних особливостей. В середньому оптимальним вважається SPF 30-40 для тіла і 50 та вище для обличчя. В сонцезахисні засоби повинні входити як УФ-фільтри, так і УФ-екрани.

Велика кількість родимок, підвищена індивідуальна УФ-чутливість шкіри є протипоказаннями до засмаги і при вимушеному перебуванні на сонці вимагають застосування засобів з ще більш високим SPF-захистом.

Чи можна отримати сонячний опік в тіні?

Потрібно пам'ятати, що в тіні хмар (за хмарної погоди) також можна обгоріти, оскільки сонячні промені «проникають» крізь хмари і так само здатні викликати засмагу. Це стосується і тканинних тентів. Напівпрозорі тканини частково пропускають ультрафіолет. Звичайно, перебуваючи в тіні великої будівлі, обгоріти неможливо.

Бажаю приємного та безпечного відпочинку!

Відгуки про лікарів