Контакт-центр: +38 (044) 393-00-00 +38 (0482) 307-500
Швидка допомога (Одеса) +38 (0482) 343-062 +38 (067) 7343-062 +38 (099) 9343-062

Багато проблем зі здоров'ям допоможе вирішити лазер

Поряд з лазерним скальпелем (хірургічним лазером) все ширше в медицині використовується терапевтичний вплив лазерного випромінювання на організм.

На відміну від лазерної хірургії, що використовує високоінтенсивне лазерне випромінювання, в лазерній терапії застосовуються світлові промені меншої інтенсивності. Як зазначають лікарі клініки Into-Sana, лазеротерапія нині - це один з перспективних та ефективних методів лікування широкого кола запальних захворювань.

Терапевтичний лазер використовують у лікуванні ран, що погано загоюються, виразок, пролежнів, деяких проктологічних захворювань (геморой, анальна тріщина, проктит), урологічних (цистит, простатит, уретрит). Вельми ефективний терапевтичний лазер при лікуванні таких шкірних захворювань як дерматити та дерматози. Риніти, тонзиліти, фарингіти та синусити, що важко піддаються медикаментозному лікуванню, значно легше лікуються при додаванні в комплекс лікування лазеротерапії.

Лікувальний ефект лазеротерапії пов'язаний з тим, що лазерне випромінювання активує регенерацію тканин, покращує кровообіг і, не пошкоджуючи клітин, активує найважливіші процеси життєдіяльності організму. Основні ефекти лазеротерапії: протизапальний, протинабряковий, болезаспокійливий, загоюючий. Особливо результативно лікування лазером у поєднанні з іншими методами. Кінцевим результатом лазерної терапії є підвищення опірності організму, а значить зниження сприйнятливості до різних захворювань.

«Існує кілька видів лазеротерапії, - пояснює лікар-хірург вищої категорії, лікар-проктолог клініки Into-Sana Олег Сидоренко. - Так звана черезшкірна лазеротерапія впливає на органи, тканини і рефлексогенні точки через поверхню шкіри. При лазеротерапії в середині органу (внутрішньопорожнинній) промінь підводиться до вогнища ураження за допомогою ендоскопічної апаратури, світловода або оптичних насадок».

Також за допомогою лазера може проводитися терапія всередині судин. Лазер вводиться у вену через спеціальну ін'єкційну голку або катетер. Крім того, лазерний промінь використовується для стимуляції акупунктурних точок низькоенергетичним випромінюванням (лазеропунктура).

У медичних клініках Into-Sana переважно застосовується черезшкірна лазерна терапія. Фахівці використовують лазерні установки, де застосовуються світлові промені помірної інтенсивності.

Відгуки про лікарів